Deznodământ la licitaţia de răscumpărare pentru SIF Muntenia: ASF dă undă verde ofertei lui Behboud Madadi la 1,6 lei pe acţiune, adică 88 milioane de lei

Autor: Tibi Oprea 29.09.2021

♦ Ieri după amiază acţiunile SIF4 scădeau cu 4% ♦ De la începutul anului 2021 acestea au plus 85%.

Oferta investitorului Behboud Madadi pentru răscumpărarea de acţiuni SIF Muntenia (SIF4), echi­valentul a 7% din capital, respectiv 88 mil. lei, a fost aprobată de Au­toritatea de Supraveghere Financiară.

Astfel, oferta investitorului, la 1,6 lei pe acţiune, a avut un preţ mai mare decât cel al SIF4, societate care voia să-şi răscumpere acţiuni la 1,3 lei pe unitate, potrivit unor rapoarte publicate ieri la Bursă. Drept urmare, acţiunile SIF4 au reintrat la tran­zacţionare, preţul de ieri după-amiază fiind de 1,55 lei, minus 2%. Oferta in­vestitorului se va derula până la 12 octombrie inclusiv şi va fi interme­diată de Alpha Bank.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis marţi, 28 septembrie, să revoce decizia din 25 august de aprobare a ofertei pu­blice de cumpărare de acţiuni emise de SIF Muntenia, iniţiată de societate şi in­ter­­mediată de BRK Financial Group. Totodată, Autoritatea a decis să ridice suspendarea derulării ofertei publice de răscumpărare de acţiuni SIF4 iniţiată de Behboud Madadi şi intermediate de Alpha Bank România, având în vedere că preţul oferit de investitorul persoană fizică este superior celui oferit de societate.