Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Cum stau companiile listate la categoria comunicare cu investitorii

Autor: Eduard Ivanovici 29.09.2021

SIF-urile sunt în mare parte repetente la comunicarea cu investitorii, cu note de 3-4 dintr-un punctaj de maxim 10 puncte, în timp ce pentru companiile din BET calificativele s-au îmbu­nătăţit în ultima perioadă de timp.

Daniela Şerban, pre­şe­dinte, Asociaţia pentru Re­laţii cu Investitorii la Bursa de la Bucureşti (ARIR), a discutat pe 28 septembrie 2021 în emisiunea ZF Deschi­derea de Astăzi despre me­todologia de calcul a indi­celui Vektor, care reflectă modul în care companiile listate relaţionează cu investitorii, şi care este publicat în dreptul emitenţilor de la Bucureşti. Emi­siunea poate fi urmărită integral pe zf.ro, pagina de facebook şi canalul de YouTube ale ZF. „Cu siguranţă, se vede interesul companiilor noi pentru o relaţie sănătoasă cu acţionarii“ a spus Daniela Şerban în emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

„Dacă vorbim de cele două societăţi nou listate pe piaţa reglementată, putem spune că One United s-a asociat cu ARIR şi suntem în discuţii cu TTS. Am intrat în acest dialog foarte repede după listare. Vorbim de interesul societăţilor de a implementa cele mai bune practici: acces online în AGA, conferinţe trimestriale, invitaţii transmise către cluburi de investitori etc. De asemenea, am iniţiat discuţii de a extinde indicatorul VEKTOR către piaţa AeRO”.