PlantExtrakt, producător de medicamente homeopate: În cinci ani ne vom dubla cifra de afaceri

Autor: Florentina Niţu 29.09.2021

PlantExtrakt, unul dintre pionierii în domeniul fitoterapiei din România, care şi-a început activita­tea în judeţul Cluj imediat după Re­vo­luţie, în 1991, ca un business cu ca­pi­tal româno-german, aşteaptă veni­turi de 24 de milioane de lei în acest an din vânzarea de medicamente ho­meo­pate şi de materii prime pentru ho­meo­patie şi fitoterapie atât în Ro­mânia, cât şi în alte peste 20 de ţări.

„În primele opt luni din acest an am înregistrat o creştere de 15% faţă de anul trecut, creştere pe care ne dorim să o menţinem până la finalul acestui an, astfel încât să depăşim o cifră de afaceri de 24 de milioane de lei. Eu sunt optimist în ceea ce priveşte evoluţia noastră. (...) În următorii cinci ani cifra de afaceri a companiei este estimată a se dubla, pentru că vom introduce trei categorii majore de produse, în care acum nu suntem jucători“, a spus Liviu Ungureanu, managing director al PlantExtrakt, într-un interviu acordat ZF.

Anul 2020 a fost unul bun pentru PlantExtrakt, înregistrând o creştere de 9% a veniturilor faţă de 2019, până la 21,4 milioane de lei, iar în ultimii cinci ani a fost pe creştere, potrivit reprezentantului companiei.