Softbinator Technologies, producător român de soft, a atras 6 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat la BVB şi are în plan deschiderea unor birouri în SUA şi Israel

Autor: Roxana Rosu 29.09.2021

Softbinator Technologies (simbol bursier CODE), producător român de software, a atras o finanţare de 6 milioane lei printr-un plasament privat pentru un pachet de acţiuni reprezentând 10% din capitalul firmei, derulat la BVB, fondurile urmând să fie folosite pentru deschiderea unor birouri în SUA şi Israel, precum şi pentru achiziţii.

În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 28 septembrie, un total de 100.000 acţiuni au fost vândute investitorilor la un preţ cuprins între 50 şi 60 de lei pe acţiune. La plasament au participat 143 investitori individuali şi profesionali, iar oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de aproape 8 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de peste 49 milioane de lei. Preţul final pe acţiune a fost stabilit la valoarea maximă, de 60 de lei.

Acţiunile vor fi listate pe piaţa AeRO a Bursei până la finalul anului.

Plasamentul privat a fost intermediat de către TradeVille, Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat, în timp ce avocaţii in-house ai Softbinator Technologies, Andrada Damian şi Dan Paşală, au gestionat implicaţiile juridice ale demersului.

„Cu capitalul atras astăzi vom continua creşterea accelerată şi suntem încrezători că vom deveni un jucător important pe piaţa de servicii de dezvoltare software la nivel global. Aproximativ 95% din veniturile noastre provin din contracte cu companii din afara României, cu precădere din SUA şi Israel. Astfel, pentru atingerea obiectivelor de creştere, în perioada următoare avem în vedere deschiderea de birouri de business development în cele două ţări. Totodată, ne uităm atent şi la potenţiale tranzacţii de M&A pe piaţa din România. Ne propunem ca accesul nostru la piaţa de capital să fie un element de diferenţiere în peisajul de dezvoltare de software autohton, oferindu-ne atât şansa de a atrage capital pentru a plăti numerar deţineri majoritare în cadrul altor companii, sau chiar derularea de operaţiuni de M&A în care să plătim cu acţiuni Softbinator Technologies, atâta timp cât indicatorii noştri de evaluare sunt sensibili mai buni decât ai companiilor achiziţionate,” a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.