Florin Cîţu despre demisie: Nu! Ar fi un gest iresponsabil

Autor: Andreea Tobias 29.09.2021

Întrebat dacă o demisie a sa ar stinge conflictul politic, premierul Florin Cîţu răspunde: „Nu! Ar fi un gest iresponsabil”. Dacă celelalte partide vor să dea jos Guvernul, se va vota şi se va ajunge la negocieri, „dar eu vă spun că nu se va schimba nimic. Ne vom uita la toate opţiunile noastre”.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă o demisie a sa ar stinge conflictul politic şi guvernamental.

„Nu! Ar fi un gest iresponsabil. Nu ar stinge niciun conflict, ar însemna să lăsăm România fără Guvern, ar însemna ca PNL să îşi dea propriul guvern jos, ceea ce nu o să facem niciodată. Eu niciodată nu îi voi lăsa pe români fără guvern”, a răspuns Cîţu.

Dacă alţii vor să dea guvernul jos, se va ajunge în Parlament şi se va vota: „dacă vor da jos guvernul, vom merge la negocieri, dar eu vă spun că nu se va schimba nimic. Mai mult, PNL nu va putea face guvernare niciodată cu cei care au dat jos Guvernul Partidului Naţional Liberal”.

Jurnalista a reformulat întrebarea, insistând asupra eventualităţii unei demisii a lui Cîţu înainte de votul asupra moţiunii de cenzură.

„Vorbim de strategie acum şi vă daţi seama că strategiile nu le vom divulga înainte. Ne vom uita la toate opţiunile noastre”, a răspuns premierul.