Asigurătorii au dublat preţurile imediat ce City Insurance a intrat în faliment. Studiu de caz: Omniasig a dublat preţul RCA la un Volkswagen Passat de la an la an

Autor: Mircea Nica 02.10.2021

Odată cu retragerea autorizaţiei de funcţionare, constatarea insolvenţei şi deschiderea procedurii de faliment pentru liderului pieţei asigurărilor, City Insurance, care deţinea o cotă de piaţă totală de peste 20% şi 45% cotă doar pe zona RCA, asigurătorii au crescut semnificativ preţurile la poliţele RCA, în unele cazuri fiind duble sau triple.

ZF a obţinut informaţii de la un cli­ent al Omniasig, prin care o reîn­noire a poliţei la acest asigurător în­seamnă o creştere a preţului cu 106%, odată cu expirarea poliţei curente.

Astfel, pentru un Volkswagen Passat cu un motor de 2.000 cmc, pen­tru care proprietarul a plătit 814 lei anul trecut la Omni­asig, preţ în care este in­clusă şi decontarea directă, începând cu luna octombrie, aceeaşi po­liţă, la acelaşi asigu­rător va fi de peste 1.600 de lei, însemnând cu 106% mai mult, com­parativ cu preţul vechi al poliţei.

Printre alte oferte ob­ţinute de clientul Omniasig de la alţi asigu­rători, prin inter­me­diul unui broker de asi­gurare, cea mai ief­tină poliţă RCA pe care o poate cumpăra, cu opţiunea de decon­tare directă, cu vala­bi­litate de 1 an este la Asirom la un preţ de 1.409 lei, urmat de Allinz-Ţiriac, care a ofertat o poliţă RCA la 1.413 lei şi Uniqa Asigurări, la care preţul ajunge la 1.944 de lei.