Compania de management ho­telier Transilvania Trek a deschis un nou spaţiu pentru co-working şi închiriere birouri la Cluj-Napoca

Autor: Laurentiu Cotu 30.09.2021

Transilvania Trek, companie de management ho­telier fondată în 2014 la Cluj, controlată de omul de afaceri Laurenţiu Russo (fondatorul producătorului de software Softvision, în prezent Cognizant Softvison) a deschis un nou spaţiu pentru co-working şi închiriere birouri în Cluj-Napoca, care funcţionează sub marca Beerow. Rezervarea spaţiului de lucru poate fi realizată online, prin platformă şi aplicaţie proprie, cu opţiuni configurabile pentru tipul de spaţiu, capacitate şi acces suplimentar.

Preţurile de închiriere pornesc de la 64 lei/zi pentru acces la un birou în zona de co-working sau 15 euro/mp pe lună pentru închirierea birourilor private. Beerow oferă şi acces la săli de şedinţă cu capacităţi diferite, de la 2 la 16 persoane, disponibile pentru închiriere atât membrilor cât şi clienţilor din exterior.

’’Valoare investiţiei, ca personalizare şi creare a imaginii de marcă a spaţiului de co-working, a fost relativ redusă, sub 5 euro/m2, odată ce proprietarul are resursa imobiliară disponibilă. Depinde de gradul de finisare al imobilului, dar ca şi opţiune de reconversie, este o variantă cu cost redus. Amenajarea spaţiului a fost finanţată de către propietarul clădirii din fonduri proprii’’, a declarat Andreea Bălaj, director general la Transilvania Trek.

Clienţii Beerow activează în diverse domenii - de la servicii profesionale, consiliere, la servicii digitale, de la freelanceri la firme cu zeci de angajaţi. În prezent, birourile sunt închiriate în totalitate, mai fiind disponibilitate doar în open space (pentru abonamente) şi la sălile de şedinţe, potrivit companiei.

’’Marca Beerow a fost lansată în iunie 2021 la Cluj şi aduce în piaţă spaţii de birou pentru firme mici si mijlocii şi pentru freelanceri, spaţii poziţionate în zone centrale, urbane, uşor accesibile. Astfel, Beerow se potriveşte clădirilor cu o suprafaţă între 500 şi 2.500 mp, situate în centrul oraşelor. În acest moment, avem un spaţiu deschis şi încă două spaţii în curs de amenajare în Cluj şi ne uităm la primele două spaţii în Bucureşti, la început de 2022’’, a mai spus Andreea Bălaj. Director general al Transilvania Trek a mai spus că Beerow caută oportunităţi de extindere prin franciză la nivel naţional.

’’Am încercat să venim cu o propunere care să răspundă cerinţelor din piaţă şi în perioada de pandemie - spaţii gata amenajate, pregătite pentru clienţi, termeni contractuali flexibili, platforma digitală de comunicare. Noi suntem încrezători în acest produs şi în potenţialul segmentelor de piaţă vizate’’, a afirmat Bălaj.

Firma Transilvania Trek este proprietar şi operator de hoteluri şi, începând din 2021, şi-a extins activitatea în zona de operator şi francizor de spaţii de co-working prin marca Beerow. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 4,6 mil. lei, o pierdere netă de 4,8 mil. lei şi un număr mediu de 55 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Începând cu anul 2017, compania deţine în portofoliu hotelul Double Tree by Hilton- City Plaza din Cluj-Napoca. Transilvania Trek este deţinută de Mihai Laurenţiu Russo (95%) şi alţi asociaţi. Laurenţiu Russo este fondatorul producătorului de software Softvision, în prezent Cognizant Softvison, după ce compania a fost cumpărată în 2019 de gigantul american Cognizant.