Investiţie de peste 31 mil. euro într-un nou cămin pentru studenţii Universităţii ’’Ştefan cel Mare’’ din Suceava

Autor: Laurentiu Cotu 30.09.2021

Universitatea ’’Ştefan cel Mare’’ din Suceava va investi 155,3 mil. lei (31,4 mil. euro),    din care 145,4 mil. lei vor fi asiguraţi de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru construirea unui cămin studenţesc cu o capacitate de 826 de persoane (407 camere de câte 2 persoane şi 12 camere individuale pentru studenţii cu dizabilităţi). Complexul va avea o suprafaţă de peste 20.000 mp şi un regim de înălţime prevăzut cu demisol, parter şi 4 etaje.

”Suceava va avea un cămin nou pentru studenţi, ce va fi construit în umătorii trei ani. Am aprobat, astăzi, indicatorii tehnico-economici şi, din acest moment, pot începe procedurile pentru demararea lucrărilor de construcţie’’, a declarat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, într-un comunicat de presă.

În ultimii ani, numărul insuficient de locuri de cazare a reprezentat un impediment în dezvoltarea USV, care a fost nevoită să apeleze la protocoale de cazare cu unităţi de învăţământ din mediul preuniversitar şi să închirieze locuri de cazare din mediul privat. Primul demers concret pentru construirea acestui cămin a fost făcut în primăvara anului 2017, când universitatea suceveană a predat o suprafaţă de 15.000 mp către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.