Fabrica de preparate din peşte Deltaica Seafood din Tulcea investeşte 1,5-2 milioane de euro în extinderea producţiei. „Lucrăm la capacitate maximă, producem 60 de tone lunar de preparate de peşte. Anul acesta extindem capacitatea de producţie cu 50%“

Autor: Mirabela Tiron 01.10.2021

Compania Deltaica Seafood, care produce preparate din peşte, deţinută de soţii Daniela şi Daniel Buhai din Tulcea, a bugetat afaceri mai mari cu 15%- 20% pentru acest an, dar estimează un profit în scădere, potrivit oficialilor companiei.

„Lucrăm la capacitate maximă, producem 60 de tone lunar de preparate de peşte. Anul acesta demarăm o investiţie de 1,5-2 milioane de euro pentru extinderea capacităţii de producţie cu 50%. Este cerere mare pentru produsele noastre. La export trimitem foarte puţin, doar produse congelate în Ungaria sau Cehia. Restul produselor au termen mic de valabilitate dat fiind că nu conţin conservanţi. Avem şi câte trei livrări săptămânal la retailerii mari pentru că produsele au termen redus de valabilitate“, a declarat pentru ZF Daniel Buhai, director general al Deltaica (fosta Miadmar HDP) din Tul­cea. Compania din Tulcea vinde conserve şi preparate din peşte bazate pe reţete tradiţionale din Delta Dunării şi deţine o fabrică cu o capacitate de producţie anuală de 700 de tone de produs pe an. 

„Facem eforturi extraordinare pentru a menţine activitatea în secţii. Am redus programul angajaţilor de la 8 ore  la 7 ore astfel încât să avem o oră alocată igienizării. În total avem 140 de angajaţi care lucrează în două ture. Săptămânal facem teste rapide COVID la toţi angajaţii, le asigurăm măşti, am cumpărat şi aparate pentru a lua temperatura angajaţilor la intrarea în secţie“, a spus el.  Compania vinde preparate din peşte sub formă de produse afumate, marinate, congelate şi salată de icre, produsele sunt prezente în marile lanţuri de retail atât sub mărci proprii ale acestora, cum ar fi „Gusturi româneşti“ pentru Mega Image, cât şi sub brandul propriu „Deltaica“.