Cosmin Angheluţă, Gothaer Asigurări: Gothaer şi-a majorat capitalul cu 5 mil. euro pentru a acoperi pierderile şi a menţine solvabilitatea la un nivel foarte confortabil

Autor: Mircea Nica 01.10.2021

♦ Gothaer Asigurări este într-un proces de achiziţie de către Allianz-Ţriac, tranzacţie anunţată în decembrie 2020 ♦ Până la finalizarea achiziţiei, cele două companii îşi continuă activitatea independent până la primirea tuturor aprobărilor necesare, ulterior Allianz-Ţiriac  urmând să integreze Gothaer în businessul său.

Gothaer, sucursala locală a gru­pului german cu acelaşi nume, a ope­rat o majorare de capital de 5 mil. euro pen­tru a acoperi pierderile şi pentru a men­ţine o rată de solvabilitate la un ni­vel confortabil pentru perioada ur­mă­toa­re, susţine Cosmin Angheluţă, direc­tor general adjunct & direc­tor exe­cu­­tiv vânzări la Gothaer Asigurări.

„Majorarea de capital a fost efectuată de Gothaer con­form planului pentru 2021 pentru a acoperi pierde­rile rea­li­zate şi preconizate ale Go­thaer Asi­gurări Reasigu­rări şi pen­tru a menţine rata de sol­vabilitate la un nivel foarte confor­tabil pentru perioada ur­mă­toa­re“, a declarat Cosmin Angheluţă pentru ZF.