Morphosis Capital semnează a patra tranzacţie şi cel mai mare acord al fondului de până acum: 15 mil. euro pentru 51% din acţiunile companiei EMI, jucător în piaţa sistemelor industriale de acces

Autor: Cristina Bellu 01.10.2021

Morphosis Capital, un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris în IMM-uri româneşti, a preluat 51% din acţiunile companiei EMI, jucător în piaţa sistemelor industriale de acces. Valoarea tranzacţiei se ridică la 15 milioane de euro, capital care va alimenta creşterea gamei de produse şi a bazei de clienţi ale companiei, precum şi extinderea la nivel internaţional. Investiţia în EMI este cea mai mare de până acum pentru Morphosis Capital, depăşind pragul cuprins între 5 şi 10 milioane de euro investit de obicei de către fond. Pentru a suplimenta investiţia, Morphosis Capital s-a asociat cu birourile familiale din Belgia, Vybros, Tilleghem şi alţii, investitori în Fondul I. 

În urma acestei tranzacţii, Morphosis Capital şi coinvestitorii deţin o participaţie majoritară de 51% în companie, în timp ce restul de 49% este menţinut de fondatorul şi CEO-ul, Jerome France. În 2020, EMI a înregistrat o cifră de afaceri de peste 55 milioane de lei, cu o creştere de 6% faţă de anul 2019.  EMI este cea de-a patra tranzacţie realizată de Morphosis Capital după investiţiile efectuate în DocProcess, Medima Health şi reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu.