Orange a anunţat oficial preluarea operaţiunilor fixe ale Telekom şi numirea lui Andrei Popovici la conducere. La ce au lucrat tehnicienii Telekom timp de şase zile, în perioada 23 - 28 septembrie: ruperea ultimelor legături între sistemele de IT ale Telekom Fix şi Mobil

Autor: Adrian Seceleanu 01.10.2021

Orange, liderul pieţei de telecom din România, ar putea anunţat ieri preluarea oficială a pachetului majoritar de acţiuni al diviziei fixe a grupului Telekom România - fostul Romtelecom, o mutare cu un cost de 268 mil. euro prin care subsidiara grupului francez Orange devine un gigant cu afaceri anuale de aproape 2 miliarde de euro, aproape dublu faţă de competitorii săi. Orange a anunţat în noiembrie 2020 că a ajuns la un acord cu nemţii de la Deutsche Telekom pentru preluarea diviziei fixe a Telekom, însă abia acum au fost depăşite toate barierele legale şi operaţionale pentru ca fostul Romtelecom să treacă efectiv sub conducere franceză.

Anunţul a sosit după ce în perioada 23-28 septembrie 2021 echipele tehnice ale grupului Telekom au lucrat contra cronometru pentru a finaliza una dintre cele mai importante sarcini generate de tranzacţia de vânzare: ruperea în două a sistemelor de IT dintre companiile de comunicaţii fixe şi mobile, şi întreruperea oricărei comunicări între sistemele de IT.