Fini sunt! Prin PNRR, Cîţu şi Iohannis ne propun o inflaţie de reforme. Problema este că cei doi nu au arătat până acum că sunt cei mai mari reformatori, ci dimpotrivă

Autor: Cristian Hostiuc 01.10.2021

Pe lângă inflaţia în creştere, ne aşteaptă şi o inflaţie de reforme. Premierul Florin Cîţu şi preşedintele Klaus Iohannis trăiesc un moment de glorie . Celebrul PNRR – Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă Economică a fost aprobat de Bruxelles, iar pe hârtie România ar trebui să primească 29,2 miliarde de euro, dintre care jumătate vor reprezenta granturi, iar jumătate vor fi împrumuturi.

Pentru acest PNRR preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu au promis că vor face reforme cum nu a făcut nimeni în cei 30 de ani de capitalism.
Practic va fi o inflaţie de reforme în Sănătate, Educaţie, Transporturi, Infrastructura Digitală, reforme în administraţia publică şi în companiile de stat.

Pe hârtie, pare că România va ieşi o altă ţară după aceste reforme, iar optimismul premierului Florin Cîţu este la cele mai înalte cote. Mai ales după ce a câştigat şi alegerile din PNL şi promite că liberalii vor rămâne la putere cel puţin pânănîn 2024.

Citiţi articolul integral pe Aleph News