Edit Târcolea, director general Toyota România: În următorii patru ani ne propunem să lansăm 40 de autovehicule electrificate noi la nivel global

Autor: Cristina Bellu 01.10.2021

Edit Târcolea, directorul general al Toyota România, importatorul mărcilor Toyota şi Lexus pe piaţa locală, estimează că până în 2025, compania va lansa la nivel global 40 de autovehicule electrificate noi, într-un demers care promovează dezvoltarea vehiculelor de generaţie următoare cu emisii reduse sau zero de dioxid de carbon.

“De la Toyota Prius, prima maşină hibrid produsă în serie în lume, până la autovehiculele hibrid cu încărcare la priză sau cele electrice, planurile noastre continuă la fel de ambiţioase. Până în 2025, ne propunem să lansăm la nivel global nu mai puţin 40 de autovehicule electrificate noi şi să oferim cea mai mare gamă de vehicule electrificate”, spune Edit Târcolea.             

Compania a marcat recent lansarea oficială a proiectului "Beyond Zero” în România. Elementele proiectului sunt concepute pentru a oferi mobilitate fără restricţii, cu zero emisii, care să ajute la îmbunătăţirea vieţii oamenilor şi a societăţii.

“Platforma Toyota Beyond Zero reprezintă angajamentul nostru faţă de societate, prin care promovăm dezvoltarea vehiculelor de generaţie următoare cu emisii CO2 scăzute sau zero, incluzând hibride, hibride plug-in, vehicule electrice şi cu hidrogen”, adaugă Edit Târcolea.

Strategia Toyota pe termen lung este de a utiliza toate tehnologiile disponibile pentru atingerea neutralităţii din punct de vedere a dioxidului de carbon în mobilitatea globală, într-un mod sustenabil.

Istoria Toyota în domeniul electrificării se concretizează în cele peste 18 milioane de modele hibrid Toyota şi Lexus livrate clienţilor la nivel mondial, ce au redus amprenta de CO2 cu 120 de milioane de tone raportat la motorizările convenţionale corespondente din gamă, echivalentul emisiilor absorbite într-un an de aproximativ  9 miliarde de copaci.

Oficialii companiei estimează că anul viitor Toyota va lansa în România automobile hibrid cu încărcare la priză - Toyota RAV4 Plug-in hybrid şi Lexus NX Plug-in hybrid şi automobile electrice - Toyota bZ4X şi Lexus UX 300e.