Nereguli grave la Constanţa: Spitalul de Boli Infecţioase nu avea senzori de incendiu

Autor: Laura Buciu 01.10.2021

Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa, unde au murit, joi, 7 oameni în urma incendiului izbucnit la ATI, nu avea senzori de incendiu în saloanele ATI. Declaraţia a fost făcută de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat.

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, în conferinţa de presă, că Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa a fost supus la două controale de către ISU Constanţa – unul în 2020 şi unul în februarie 2021.

„În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanţa. Unele nereguli se referă la instalaţiile electrice şi unele improvizaţii, la siguranţe dezechilibrate şi s-a constatat nefuncţionalitatea instalaţiei de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalaţia de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicaţii care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicaţii. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus Arafat.

7 persoane au murit în urma incendiului de vineri de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.