Chromosome Dynamics încheie un plasament privat de 3,4 milioane de lei prin Goldring

Autor: Eduard Ivanovici 04.10.2021

Chromosome Dynamics (CHRD), dezvoltator de soluţii IT & AI orientate pe agribusiness, a încheiat un plasament privat, intermediat de Goldring. În cadrul ofertei au fost emise 111.929 de acţiuni cu o valoare totală de 3.357.870 de lei, la un preţ de 30 de lei per acţiune. Oferta a atins pragul de succes, fiind suplimentată cu 882.870 de lei, conform casei de brokeraj. Data estimată a tranzacţiei este luni, 4 octombrie, decontarea urmând să aibă loc pe

6 octombrie prin intermediul sistemului Depozitarului Central SA. Plasamentul va fi urmat de o listare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori din Bucureşti (BVB). Recent, Chromosome a lansat Agrobazar App, o aplicaţie care plănuieşte să revoluţioneze mediul de agribusiness prin tehnologizarea procesului de vânzare-cumpărare dintre clienţi şi companii.

Astfel, fermierii obţin mai uşor consultanţă, cumpără produsele necesare afacerilor şi soluţionează problemele întâmpinate în cadrul proiectelor. Societatea intenţionează să monetizeze aplicaţia „as a service” în Ungaria, Austria, Germania, Polonia şi Italia.Chromosome Dynamics este o companie cu capital integral românesc, creată în 2020 de Ionel Mugurel Gabriel, care a făcut parte anterior din echipa Norofert (simbol bursier NRF), unde a ocupat poziţia de director executiv.Compania dezvoltă soluţii integrate, orientate către nevoile fermierilor şi agricultorilor în vederea tehnologizării 4.0 pentru agrobusiness, fiind controlată integral de Ionel Mugurel Gabriel.