Marea Britanie: Armata va livra benzină începând de luni

Autor: Dorin Oancea 02.10.2021

Militarii vor începe de luni să livreze benzină în Marea Britanie, a anunţat Guvernul, conform BBC.

Aproape 200 de militari, dintre care 100 de şoferi, vor oferi un sprijin "temporar" pentru a reduce presiunea asupra benzinăriilor.

Miniştrii au anunţat, de asemenea, că până la 300 de şoferi de cisterne de combustibil din străinătate vor putea imediat lucra în Marea Britanie, până la sfârşitul lunii martie.

Săptămâna aceasta s-au format cozi lungi la benzinării după ce lipsa şoferilor a perturbat livrările de combustibil.

Miniştrii - care au susţinut că există suficient combustibil dacă oamenii cumpără cantităţile obişnuite - spun că situaţia de la benzinării se îmbunătăţeşte.

Dar recunosc că unele părţi ale ţării sunt mai afectate decât altele.

Brian Madderson, preşedintele Asociaţiei comercianţilor cu amănuntul de benzină, care reprezintă aproape 5.500 din cele 8.300 de benzinării din Marea Britanie, a declarat că în Scoţia, nordul Angliei şi în unele părţi din Midlands s-a înregistrat o "îmbunătăţire clară".

Dar a declarat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că a rămas o "mare problemă" în Londra şi în sud-estul Angliei, unde "în orice caz, situaţia s-a înrăutăţit".

El a spus că şoferii militari vor fi de "mare ajutor", dar că este nevoie "imediat" de o "prioritizare a livrărilor la staţiile de carburanţi, în special la cele independente".

Madderson a avertizat că şoferii vor vedea o creştere a preţurilor la carburanţi săptămâna viitoare, dar din cauza "factorilor globali" şi nu din cauza profitorilor.

În plus faţă de cei 300 de şoferi de cisterne de combustibil cărora li se permite să lucreze temporar în Marea Britanie, se oferă vize temporare şi celor 4.700 de şoferi de transport de alimente care pot sosi de la sfârşitul lunii octombrie şi pleca până la 28 februarie 2022.

Vize sunt oferite altor 5.500 de lucrători în domeniul avicol care pot veni de la sfârşitul lunii octombrie şi pot rămâne până la 31 decembrie.

Anterior, guvernul a declarat că aceste vize temporare vor dura până în ajunul Crăciunului.