Turneul de DOTA 2 de pe Arena Naţională din Bucureşti va avea loc fără spectatori

Autor: Gabriel Negreanu 03.10.2021

Dezastrul sanitar din România mai face o victimă. Turneul de DOTA 2 de pe Arena Naţională din Bucureşti va avea loc fără spectatori. Gigantul din gaming a menţionat că noile restricţii locale din Bucureşti cu privire la COVID au jucat un rol în această decizie.

The International 10, ce are loc pe Naţional Arena, se va desfăşura fără public, a anunţat într-un comunicat compania Valve.

„Nu am vrut altceva decât să primim fanii la eveniment, dar nu mai putem face acest lucru într-un mod care ne permite să acordăm prioritate sănătăţii şi bunăstării atât a membrilor publicului, cât şi a participanţilor”, a spus Valve.

„Cei care au cumpărat bilete vor primi automat o rambursare completă”, precizează compania.

Anunţul vine la doar o zi după ce toţi cei 10 membri ai Team Aster, împreună cu mai mulţi jucători de la Invictus Gaming, au fost testaţi pozitiv şi s-au auto-carantinat la hotelurile lor din Bucureşti.

Iniţial, TI10 urma să fie găzduit la Stockholm, Suedia, dar a fost mutat în iunie la Bucureşti pentru a putea să se desfăşoare cu spectatori. Situaţia sanitară din România era încurajatoare la vreme respectivă.

TI10 este încă programat să înceapă cu etapa grupelor pe 7 octombrie. Valve nu a dezvăluit încă un program complet, dar a confirmat că evenimentul va începe conform planificării, fără alte întârzieri.

Decizia de a desfăşura turneul fără spectatori are un impact financiar semnificativ pentru compania ce a plătit 500.000 de dolari pentru închirierea arenei din Bucureşti.