Retailerul danez JYSK deschide un nou magazin la Sibiu şi ajunge la o reţea de 107 unităţi în România

Autor: Laurentiu Cotu 04.10.2021

JYSK, retailerul scandinav de mobilier şi produse pentru casă, continuă expansiunea în România şi inaugurează joi, 7 octombrie, un nou magazin la Sibiu, ajungând astfel la o reţea de 107 unităţi pe piaţa locală. Este cel de-al treilea magazin deschis de JYSK în Sibiu şi are o suprafaţă totală de 1.250 mp. JYSK are în plan să inaugureze cel puţin 15 magazine noi în următoarele 12 luni, iar în următorii ani să reamenajeze toate unităţile deshise înainte de 2018.

’’Sibiu este un oraş cu un excelent potenţial. Suntem prezenţi aici încă din anul 2014, iar anul trecut am inaugurat cel de-al doilea magazin. Ne bucurăm că, la doar un an după deschiderea celui de-al doilea magazin, suntem pregătiţi să adăugăm pe harta noastră un al treilea. Următoarele luni vor fi pline pentru noi din punct de vedere al expansiunii, deoarece avem planificate mai multe deschideri, inclusiv în oraşe noi, în care nu avem o prezenţă fizică în acest moment”, spune Iraida Paiuc, Sales and Marketing Manager JYSK România şi Bulgaria.

JYSK a deschis primul magazin din România în anul 2007, la Oradea, în sistem franciză. Procesul accelerat de expansiune a început însă în 2014, după ce franciza a fost preluată de JYSK Nordic. Iniţial, obiectivul companiei scandinave a fost de a atinge pragul de 100 de magazine în ţară.  JYSK România a înregistrat în anul financiar 2019-2020 o cifră de afaceri de 612,5 milioane lei, în creştere cu 5,3%, şi un profit brut înainte de taxe de 81,9 milioane lei, cu 8,4% mai mare decât în anul precedent. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfăşoară operaţiuni în 51 de ţări, are 26.500 de angajaţi şi peste 3.000 de magazine.

În Germania şi Austria, grupul îşi desfăşoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul ţărilor sub numele de JYSK. Compania este deţinută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu şi alte companii. Cifra de afaceri JYSK este de 4,1 miliarde euro. JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea.