Sincopele în aprovizionare şi creşterile de preţuri aduc mai aproape producţia de materiale de construcţii: „Lumea nu mai cumpără din China şi preferă să mute capacităţile de producţie acasă“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 09.10.2021

♦ Creşterile de preţ la materialele de construcţii au început să se simtă încă de la sfârşitul anului 2020 ♦ Problemele persistă în ceea ce priveşte lanţurile de aprovizionare ♦ Consiliul Concurenţei derulează o anchetă pe piaţa materialelor de construcţii.

Problemele cu care industria construcţiilor s-a confruntat în ultimul an şi jumătate în ceea ce priveşte aprovizionarea cu materii prime au făcut ca jucătorii din acest domeniu să regândească strategiile şi să ia în calcul investiţii în fabrici noi sau colaborări cu producători mai apropiaţi din punct de vedere geografic, pentru a preveni eventuale noi probleme cu furnizorii din China.

„Lumea nu mai cumpără din China şi preferă să mute capacităţile de producţie şi de stocare acasă sau mai aproape de casă, ceea ce implică noi investiţii. Costurile cu materialele de construcţii vor rămâne sus încă cel puţin un an“, spune Adrian Porfir, administratorul subsidiarei din România a Joris Ide, producător de materiale de construcţii.