Confort made in Ro: Olanda, cel mai mare producător de gaze din UE, are 85% din case încălzite cu gaz, Ungaria, ţară lipsită de resurse, are 58%, dar România a rămas cu o treime

Autor: Roxana Petrescu 05.10.2021

Media la nivelul UE privind ponderea gazelor naturale în încălzirea locuinţelor este de 38%, dar România, al doilea mare producător de gaz al blocului, „reuşeşte“ să fie sub acest standard de confort, cu doar o treime dintre locuinţe contectate la reţeaua de gaze naturale.

Potrivit celor mai recente date privind modul în care se încălzesc locuinţele la nivel european, statisti­cile pentru 2019 arată că 38% dintre consumatori utilizează gazul natural.

Liderul de necontestat în ceea ce priveşte conectarea consumatorilor la reţeaua de gaze este Olanda, acolo unde 85% dintre locuinţe se încăl­zesc cu această resursă. Olanda este de atfel şi cel mai mare producător de gaze la nivelul UE, ţara făcând deja paşi semnificativi spre tranzitarea sistemului de gaze spre zona de hidrogen, mai ales în contextul obiectivelor de mediu asumate de UE pe termen lung.