Joanna Sinkiewicz, fost director al departamentului industrial pentru regiunea CEE în cadrul Cushman & Wakefield, se alătură echipei CBRE şi preia funcţia de Head of Industrial & Logistics pentru opt ţări din regiunea Europa Centrală şi de Est, inclusiv România

Autor: Cristina Bellu 05.10.2021

Compania de consultanţă imobiliară CBRE a recrutat-o pe Joanna Sinkiewicz, fost partener şi director al departamentului industrial pentru regiunea CEE în cadrul Cushman & Wakefield, pentru poziţia de Head of Industrial & Logistics CEE.

În noul rol, Joanna Sinkiewicz va fi responsabilă pentru coordonarea activităţilor şi iniţiativelor din sectorul industrial şi logistic din opt ţări din regiunea Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, precum şi de consolidarea relaţiilor cu clienţii CBRE şi identificarea companiilor interesate să se extindă în regiune.

„Activităţile noastre recente confirmă faptul că piaţa de industrial şi logistică este în prezent cel mai fierbinte sector imobiliar. Joanna Sinkiewicz, cu vastă experienţă în industrie şi un instinct deosebit în business, s-a alăturat echipei noastre internaţionale. Ea va fi un ajutor important în discuţiile cu chiriaşii şi companiile interesate să îşi stabilească operaţiunile în regiunea Europei Centrale şi de Est”, spune Andreas Ridder, Managing Director CBRE pentru regiunea CEE.

Joanna Sinkiewicz deţine o vastă experienţă cu chiriaşi din industrii diferite, inclusiv logistică, distribuţie, produse farmaceutice şi producţie, precum Allegro, Coca-Cola, Damco, Euro-Net, FM Logistic, Inpost, Junghenrich, Medivet, Panalpina, Phoenix Pharma, Sonoco, TRW, Unisourse şi UPS.

„Mă bucur să mă alătur echipei CBRE şi sunt convinsă că, împreună cu liderii CBRE din regiune, vom crea şi implementa noi iniţiative în domeniul pieţei de spaţii industriale şi logistice, care vor îmbunătăţi calitatea serviciilor pentru clienţii noştri şi ne vor permite să ne adaptăm la nevoile în continuă schimbare ale chiriaşilor. A fost o surpriză plăcută să constat entuziasmul asociat creşterii pieţei industriale şi disponibilitatea CBRE de a profita de acest context prin investiţii adecvate”, adaugă Joanna Sinkiewicz.

Înainte de a se alătura echipei CBRE, Joanna Sinkiewicz a fost partener şi director al departamentului industrial pentru regiunea CEE în cadrul Cushman & Wakefield şi directorul Agenţiei Industriale şi Logistice din Polonia.

Joanna Sinkiewicz este absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii din Varşovia şi a Facultăţii de Economie, Management şi Marketing, având o specializare în managementul imobiliar. Ea deţine titlul de membru certificat în investiţii comerciale (CCIM) şi aparţine asociaţiei de consultaţi imobiliari SIOR (Society of Industrial Office Realtors).

„Joanna va consolida poziţia CBRE în regiunea Europei Centrale şi de Est. Experienţa pe care ea o aduce, combinată cea a echipei noastre multidisciplinare din România, ne vor permite să  oferim un pachet de servicii all-inclusive clienţilor noştri, care caută tot mai des multiple locaţii în regiune”, concluzionează Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România.

În România, stocul modern de spaţii industriale a atins aproximativ 5,38 milioane de metri pătraţi la sfârşitul primelor şase luni din 2021, după ce 240.000 de metri pătraţi au fost livraţi în primul semestru, potrivit CBRE Research.

Jumătate din oferta totală nouă a fost adăugată stocului industrial al Bucureştiului, în timp ce a două jumătate a reprezentat extinderi ale huburilor industriale din zonele de Vest / Nord Vest, Sud şi Centrul ţării. Capitala rămâne cel mai mare hub industrial din România, cu 2,68 milioane de metri pătraţi şi continuă să reprezinte printre prima opţiune de extindere sau prima zonă de intrare pentru majoritatea dezvoltatorilor, în ultimii cinci ani şi jumătate atrăgând cel puţin jumătate din livrările anuale.

Rata de neocupare pentru stocul industrial modern din România a fost de 5,5% în primele şase luni ale anului 2021, în timp ce la nivel de  Bucureşti a atins 6,0%, un trend descendent comparativ cu ultimul semestru din 2020. Chiria prime în parcurile logistice a rămas stabilă, la 3,90 euro mp/lună, în timp ce chiria netă este de 3,50 euro mp/lună pentru un spaţiu de 5.000 mp, arată datele CBRE Research.