Radu Dudău, director, Energy Policy Group (EPG): Pe termen scurt, guvernul trebuie să asigure furnizarea de energie la preţuri pe care consumatorii să le poată permită. Legea consumatorului vulnerabil este meschină din punct de vedere al cuantumului de protecţie

Autor: Roxana Rosu 05.10.2021

Pe termen scurt, guvernul trebuie să asigure furnizarea de energie la preţuri pe care consumatorii să le poată permită, iar Legea consumatorului vulnerabil este meschină din punct de vedere al cuantumului de protecţie, a declarat Radu Dudău, director, Energy Policy Group la Videoconferinţa ZF Economia Verde 2021.

Preluarea 100% a facturii să face doar pentru persoane singure care au până în 200 lei pe lună, iar o persoană care are salariul minim are o compensare de doar 10%. La o factură de 500 de lei înseamnă o compensare de 50 de lei. Legea se discută de minim 2 ani. E bine că o avem totuşi”.

Ce a mai declarat Radu Dudău

Compensarea facturilor se discută şi la nivel european. Există fonduri la dispoziţie, inclusiv prin Directiva ETS pentru certificatele de emisii de carbon, care pot fi direcţionate spre susţinerea facturilor.