Comisionul zilei. Băncile, în general, nu percep comisioane de adminstrare la contul de economii, dar există şi unele excepţii

Autor: Mircea Nica 10.10.2021

♦ În timp ce majoritatea băncilor nu percep comisioane de administrare la contul de economii, Alpha Bank percepe un comision lunar de administrare a contului de economii de 4 lei pe lună ♦ First Bank ajunge la un comision de 2,5 lei pe lună, iar Idea Bank practică un comision lunar de administrare a contului de economii de 1 leu pe lună.

Băncile din România, au în ge­neral comision zero la administrarea con­tului de economii. Pe de altă parte, da­că retragi banii mai devreme de 12 luni, în unele situaţii poţi ajunge să plă­teşti un comision, în funcţie de ban­ca la care ai contul de economii, potri­vit informaţiilor publicate de bănci.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din Ro­mânia, după active, are zero comision de admi­nis­trare a contului de eco­nomii. Cu toate aces­tea, un cont de economii la BT vine cu o sumă mi­nimă eco­nomisită de 1.000 de lei şi în funcţie de suma eco­nomisită, do­bânda pe an variază de la 0,4% până la 0,8%. De asemenea, desfiinţarea contului de economii în lei, în pri­mele 12 luni de la înfiinţare va înseamna un comision de 0,5% din su­ma minimă, pe care clientul o va achita băncii.