Videoconferinţa ZF/BRD Sud-Est – Tabla Finanţărilor 2021. Yves Lallemand, Deputy CEO, BRD Groupe Société Générale: La BRD am acordat împrumuturi IMM-urilor de circa 400 mil. euro în programul IMM Invest

Autor: Ramona Cornea 07.10.2021

BRD a acordat împrumuturi IMM-urilor de circa 400 mil. euro în programul de finanţare IMM Invest, după cum spune Yves Lallemand, deputy CEO al BRD Groupe Société Générale.

”Vedem o volatilitate crescând în business, mai puţină stabilitate. În acest context, este foarte important să avem factori de sprijin şi cred că este important ca Europa şi guvernele să iasă cu programe naţionale şi internaţionale, cum este Green Deal în Europa şi PNRR în România.  Aş dori să insist asupra faptului că acest programe pot fi foarte eficiente, cum am văzut că este cazul IMM Invest sau Agro IMM Invest. La BRD am acordat imprumuturi IMM-urilor de circa 400 mil. euro în programul IMM Invest. Observăm că finanţăm adevărate programe de dezvoltare, investiţii în fabrici, în echipamente, în agricultură”, a declarat Yves Lallemand în cadrul videoconferinţei ZF/BRD Sud-Est – Tabla Finanţărilor 2021.

Ce a mai declarat Yves Lallemand în cadrul videoconferinţei:

·        Astăzi suntem la un punct critic, lumea iese din o criză sanitară cu multe efecte asupra economiei. Pentru un număr de ţări, pentru cele mai avansate, criza începe să dispară şi intrăm în o nouă perioadă.

·        Există mai mulţi factori ai acestui punct critic. Pot menţiona aici creşterile preţurilor energiei, o creştere impresionantă, de asemenea avem o pertubare în lanţurile de aprovizionare globale, am auzit despre dificultăţile pe care vapoarele le au în transportul bunurilor pe care le aducem din Asia, în special. Putem vedea că acest lucru are un impact real asupra părţii de producţie pentru o serie dintre clienţii noştri din România.

·        De asemenea, avem o serie de evenimente geopolitice care explică o parte dintre aceste efecte din Europa, precum preţul energiei. Nu în ultimul rând, avem şi efectele schimbărilor climatice. Anul trecut, am putut vedea aceste efecte în agricultura din România şi anul acesta în America de Nord, unde au fost temperaturi record, de aproape 50 de grade Celsius.

·        De asemenea, aş vrea să subliniez contribuţia BRD la subiectele legate de energie şi protecţia mediului. Finanţarea verde este un fel de finanţare care se dezvoltă foarte bine acum. De exemplu, la BRD am acordat cel mai mare împrumut verde din România companiei Hidroelectrica. Este foarte important ca factorii economici să fie atenţi la această evoluţie, această dezvoltare.