EY: Valoarea medie a unei tranzacţii încheiate în România în 2021 a fost de 15 mil. dolari, minus 24% faţă de media anului trecut

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.10.2021

Valoarea totală a tranzacţiilor încheiate în România în primele nouă luni din 2021 a ajuns la 3,8 miliarde de dolari, în creştere cu 58% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din totalul celor 105 de deal-uri, doar şase tranzacţii au reprezentat două treimi, arată datele EY România cu privire la piaţa de fuziuni şi achiziţii.

„România a urmat trendurile globale, unde, doar în primele nouă luni ale anului, s-au cheltuit 4,4 triliarde de dolari, mai mult decât vârful la nivel anual înregistrat până acum”, a spus Peter Latos, liderul departamentelor de Consultanţă şi Strategie şi Tranzacţii la EY România.

Valoarea medie a unei tranzacţii a fost de 15 milioane de dolari, în scădere cu 24% faţă de media anului trecut, mai arată datele EY. Deal-urile interne reprezintă jumătate din volumul tranzacţiilor, în creştere cu 13%, media acestor tranzacţii domestice fiind de 8 milioane de dolari per deal.