Energia dă startul la angajări: Peste 200 de joburi deschise de greii din industrie pentru piaţa locală. Enel, E.ON, General Electric şi Siemens sunt printre companiile care pun la bătaie zeci de joburi pentru piaţa locală. O bună parte dintre ele sunt în direcţia energiei verzi

Autor: Roxana Petrescu 10.10.2021

Italienii de la Enel, grup care are pe plan local un por­to­fo­liu de 3 milioane de clienţi în zo­na de distribuţie şi furni­za­re a energiei, cu planuri ma­jore în direcţia energiei regenerabile, are pe site-ul global 33 de joburi des­chise pentru România. Oportunităţile de angajare vizează mai multe do­menii, de la zona de vânzare, legal sau ingi­ne­rie, unele dintre joburi fiind în cadrul Enel X, diviza de soluţii smart a gru­pului italian. Mai departe, E.ON, care are un business de un miliard de euro pe plan local pe distribuţia şi furniza­rea de gaze naturale şi energie electrică, are la rândul ei 48 de joburi deschise pentru România.

Marii furnizori de tehnologie din in­dustria energetică sunt şi ei în cău­ta­re de oameni. Firma daneză Vestas, care se numără printre liderii mon­diali pe zo­na de turbine eoliene, caută 7 spe­­cia­lişti în România, în timp ce General Elec­tric are 35 de joburi des­chise, pe mai multe arii, nu doar în zona de energie.