Greii din energie au peste 200 de poziţii deschise în România. O bună parte sunt în zona de energie verde. Enel, E.ON, General Electric sau Siemens se numără printre companiile care caută salariaţi pe plan local

Autor: Roxana Petrescu 08.10.2021

Peste 200 de poziţii sunt acum deschise în România de greii din energie, companii precum Enel, E.ON, General Electric sau Siemens căutând salariaţi pe plan local. O bună parte dintre noile joburi sunt în direcţia energiei verzi.

Noile deschideri de poziţii vin în contextul în care România se află la începutul unui nou val de investiţii în domeniul energiei verzi, susţinut de planurile de de­car­bonizare la care s-a angajat UE până în 2050. Dincolo de investiţiile în proiecte noi, partea de infrastructură va avea nevoie de îmbunătăţiri majore.

Totodată, România va avea nevoie de o forţă de muncă majoră pentru a pune în aplicare proiectele din do­me­niul energetic, în cazul în care acestea se vor concretiza. Relansarea programului nuclear, cu retehnologizarea uni­tă­ţii 1 a centralei de la Cernavodă şi construirea a două re­ac­toare noi, alături de eventuala deblocare a proiectelor de gaze din Marea Neagră vor crea o presiune enormă pe pia­ţa muncii, identificarea specialiştilor necesari fiind una din­tre principalele provocări pentru realizarea acestor investiţii.