Rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom a mers la capacitate maximă cu rivalii de la Petromidia închişi. Vânzările de produse petroliere au crescut cu 24% în T3

Autor: Roxana Petrescu 08.10.2021

Golul lăsat în piaţă de închiderea rafinăriei Petromidia, cea mai mare unitate de procesare a ţiţeiului din România, în urma exploziei la una dintre instalaţiile unităţii pe 2 iulie, a creat o oportunitate de business pentru rivalii de la OMV Petrom şi rafinăria Petrobrazi.

Astfel, potrivit datelor publicate de OMV Petrom azi pe bursă, unitatea a mers la o capacitate de 100% în al treilea trimestru al anului, faţă de 91% în al doilea trimestru, vânzările de produse rafinate crescând cu 14%.

De pe 2 iulie Petromidia este închisă, oficialii Rompetrol, proprietarii unităţii de la malul mării, spunând că la finalul acestei luni ar putea fi reluate operaţiunile.

Un alt segment pe care OMV Petrom a marcat o creştere majoră este cel al producţiei de energie. Astfel, cantitatea livrată în al treilea trimestru al anului de centrala pe gaze de la Brazi a fost dublă faţă de cea din al doilea trimestru, respectiv 1,37 TWh.