Kinder­pedia, aplicaţie care facilitează comu­nicarea între profesori, elevi şi părinţi, atrage 1,8 mil. euro într-o rundă de investiţii condusă de Early Game Ventures

Autor: Cristina Bellu 08.10.2021

Kinderpedia, soluţia digitală de comunicare şi management pentru şcoli şi grădiniţe, a atras o finanţare de 1,8 mil. euro, într-o rundă de investiţii condusă de Early Game Ventures (EGV), cu participarea investitorilor existenţi, RocaX, Growceanu şi business angels.

“Runda curentă de finanţare ne ajută să ducem mai departe transformarea pe care am început-o în educaţie, prin simplificarea proceselor administrative în şcoli şi grădiniţe şi plasarea parteneriatului profesor-elev-părinte chiar în centrul actului educaţional. În acelaşi timp, ne oferă resursele necesare pentru a continua procesul de scalare, acum, când Kinderpedia beneficiază deja de validare pe mai multe pieţe internaţionale,” spune Daniel Rogoz, CEO şi Co-fondator Kinderpedia.

Kinderpedia este o platformă inovatoare pentru educaţie, ce oferă întreaga infrastructură digitală necesară instituţiilor de învăţământ pentru a lucra şi a comunica eficient, atât la clasă, cât şi online. Pe Kinderpedia sunt înregistrate astăzi peste 2.000 de şcoli şi grădiniţe din 14 ţări, de pe trei continente, ce însumează aproximativ 200.000 de utilizatori.

“Educaţia este unul dintre sistemele vitale ale oricărui stat, cu o importanţă fundamentală pe termen lung şi cu un impact enorm la toate nivelele societăţii. Dezvoltarea infrastructurii digitale pentru educaţie are o miză uriaşă şi ar trebui să reprezinte o prioritate absolută”,  adaugă Radu Stoicoviciu, Partener al EGV.

Platforma este găzdiută în cloud, e disponibilă în 15 limbi şi funcţionează ca aplicaţie mobilă nativă pentru Android si iOS, atât pentru profesori şi manageri, cât şi pentru elevi şi părinţi.

“Această rundă confirmă creşterea accelerată şi potenţialul de scalare al acestui business de edtech gândit de la început pe nevoi universale ale părinţilor şi educatorilor, cât şi schimbarea de paradigmă în ceeea ce priveşte educaţia online”,  completează Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Asistenţa juridică a a tranzacţiei a fost asigurată de echipele DLA Piper şi CEE Attorneys – Boanţă, Gîdei & Associates.

În ultimii ani, soluţia a primit o largă recunoaştere a caracterului său inovator şi a impactului social, atât la nivel naţional, cât şi european. Comisia Europeană a oferit Kinderpedia Seal of Excellence în cadrul programului  SME Instrument, Phase II. Compania a fost desemnată Tech for Good în cadrul European Business Angels Summit, la Bruxelles şi s-a clasat de asemenea pe podiumul a numeroase competiţii antreprenoriale, cum ar fi Innovators for Children sau Startarium.