Atac sinucigaş în Afganistan: 46 de persoane au murit în urma unei bombe declanşate într-o moschee din Kunduz

Ziarul Financiar 08.10.2021

46 de persoane au fost ucise şi peste 140 au fost rănite înttr-un atac sinucigaş cu bombă care a avut loc într-o moschee din provincia afgană Kunduz (nord-est), a anunţat agenţia de ştiri de stat Bakhtar, conform Reuters.

Imagini video au arătat cadavre înconjurate de dărâmături în interiorul moscheii care este folosită de persoane din comunitatea şiită.

Niciun grup nu a revendicat imediat responsabilitatea. Explozia survine după mai multe atacuri, inclusiv unul la o moschee din Kabul, în ultimele săptămâni, dintre care unele au fost revendicate de militanţii musulmani sunniţi ai Statului Islamic.

Atacurile au subliniat provocările în materie de securitate pentru talibani, care au preluat controlul ţării în august şi care de atunci au desfăşurat operaţiuni împotriva celulelor Statului Islamic din Kabul.

"În această după-amiază, o explozie a avut loc într-o moschee a compatrioţilor noştri şiiţi... în urma căreia mai mulţi compatrioţi ai noştri au fost martirizaţi şi răniţi", a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.