O nouă destinaţie din Emiratele Arabe Unite devine populară printre români. Are munţi, zeci de kilometri de plajă şi cea mai lungă tiroliană din lume

Autor: Andra Stroe 10.10.2021

Pe fondul creşterii interesului turiştilor români pentru a petrece sfârşitul de an în destinaţii din Emiratele Arabe Unite, agenţia de turism Eturia anunţă că  decis lansarea unor pachete noi de călătorie către Ras al-Khaimah, unul dintre cele şapte emirate parte a Emiratelor Arabe Unite. Reprezentanţii companiei se aşteaptă ca cererea pentru această destinaţie să crească în continuare, estimările fiind de o evoluţie cu peste 30% a solicitărilor în acest sens.

Ras al-Khaimah a devenit unul dintre cele mai importante puncte turistice de pe harta Orientului, adaptându-se rapid cerinţelor şi rigorilor impuse de condiţiile actuale de călătorie. Perioada optimă pentru a vizita această destinaţie este octombrie - aprilie, pentru a beneficia de o climă echilibrată, dar turiştii se pot bucura de soare pe tot parcursul anului.

Emiratul are 64 kilometri de plaje. Ca facilităţi de cazare, oferă resorturi aparţinând brandurilor de top, în iunie  fiind inaugurat aici cel mai mare Hampton by Hilton din lume. Ras Al Khaimah oferă o multitudine de experienţe pentru oameni de toate vârstele şi cu interese variate. Este singurul emirat cu munţi spectaculoşi (vârful Jebel Jais - 1.934 de metri), unde turiştii pot încerca experienţe ca: Jebel Jais Flight, cea mai lungă tiroliană din lume, de 2,83 km – echivalentul a peste 28 de terenuri de fotbal, sau o vizită la ferma de perle Suwaidi.

Potrivit reprezentanţilor agenţiei, Ras Al Khaimah este prima destinaţie din lume care a primit atât acreditarea Bureau Veritas Safeguard Assurance, cât şi pe cea de la World Travel and Tourism Council (WTTC), ambele recunoscând standardele sporite de siguranţă şi implementarea protocoalelor de igienă existente în Emirate. În plus, Ras Al Khaimah este prima destinaţie globală care oferă test PCR gratuit la plecare pentru turiştii din ţările care solicită acest lucru. Această facilitate se oferă oaspeţilor care stau minimum două nopţi şi este valabilă până pe 30 decembrie 2021.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro