Noi restricţii în judeţul Ilfov. Măsurile au fost luate după ce rata de infectare în judeţul Ilfov a ajuns la 13,60%.

Autor: Petru Mazilu 09.10.2021

Autorităţile au impus noi reguli în judeţul Ilfov printre care sunt purtarea măştii de protecţie şi restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. Măsurile au fost luate după ce rata de infectare în judeţul Ilfov a ajuns la 13,60%.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis sâmbătă că începând de duminică purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie în toate spaţiile publice închise şi deschise cu excepţiile stabilite de autorităţile de la Bucureşti.

Persoanele vaccinate şi cele care au trecut prin boală pot participa la competiţii sportive, spectacole şi pot intra în cinematografe, dar participarea este de până la 50% din capacitatea spaţiului.

Persoanele vaccinate şi cele care au trecut prin boală pot participa şi la activităţi recreative şi sportive (cel mult 10 participanţi), la evenimente private nunţi-botezuri(cel mult 200 de participanţi) şi la conferinţe.

Restaurantele, sălile de jocuri de noroc, sălile de fitness, piscinele din interior sunt deschise pentru aceste persoane doar până la 50% din capacitate în intervalul orar 5.00-24.00.

Barurile, cluburile şi discotecile sunt închise, iar persoanele nevaccinate nu au voie, cu excepţiile prevăzute în regulament, să circule în afara locuinţei pe parcursul nopţii.