Bărbat arestat în Franţa după ce a prezentat la intrarea în spital certificatul verde al lui Macron

Ziarul Financiar 10.10.2021

Un bărbat a fost arestat în Franţa după ce a prezentat la intrarea într-un spital certificatul verde care îi aparţine lui Emmanuel Macron. Bărbatul a fost eliberat la scurt timp, dar a fost amendat pentru „prezentarea unui document de sănătate aparţinând unei terţe părţi”, relatează Le Figaro.

Codul QR al lui Emmanuel Macron a fost publicat online pentru scurt timp. Persoanele care l-au publicat au fost indentificate, dar, în timpul în care a fost online, codul QR a fost salvat de multe persoane.

În 5 octombrie, un tânăr de 19 ani care dorea să intre într-un spital din Marsilia nu a ezitat să prezinte certificatul verde al preşedintelui francez, relatează Actu17.

Se pare că tânărul nu deţinea un certificat verde şi a decis „pentru distracţie” să-l prezinte pe cel al preşedintelui.

Tânărul a fost arestat şi dus în custodia poliţiei până la sfârşitul serii. El a primit o amendă pentru „prezentarea unui document de sănătate aparţinând unei terţe părţi în timpul unui control de acces”.

Prezentarea în Franţa a „unui certificat verde aparţinând altei persoane” este pasibilă de o amendă în valoare de 750 de euro, redusă la 135 de euro dacă este plătită imediat. În cazul unei infracţiuni repetate în termen de 15 zile amenda se ridică la 1.500 de euro.