Innovation Labs, primul program de pre-accelerare din România, va organiza pe 19 octombrie finala în care 20 de start-up-uri tech se luptă pentru a câştiga unul dintre cele 4 mari premii acordate de juriu

Autor: Adrian Seceleanu 11.10.2021

Innovation Labs, primul program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice din România, va organiza în data de 19 octombrie evenimentul în urma căruia vor fi desemnate cele patru proiecte câştigătoare ale competiţiei din cele 20 de echipe finaliste.

“Demo Day Back to Earth marchează finalul programului de mentorat de şapte luni care a debutat în martie şi aduce împreună 20 de start-up-uri finaliste, din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, pentru o ultimă rundă de jurizare. Evenimentul va avea loc în studioul special creat în Aula POLITEHNICA din Bucureşti, în care va găzdui un număr limitat de participanţi şi va fi accesibil online publicului larg pe pagina de Facebook Innovation Labs - www.fb.com/ilabsro”.

Din cohorta de 71 de start-up-uri înrolate în programul Innovation Labs 2021, cele 20 de echipe finaliste alese în cadrul semifinalelor naţionale la finalul lunii septembrie, vor susţine o prezentare a produsului lor sub forma unui pitch de două minute transmis în direct, în faţa partenerilor, a reprezentanţilor media şi a potenţialilor investitori.

Dintre acestea, patru echipe vor fi premiate pe baza voturilor membrilor juriului finalei Demo Day şi li se vor acorda premiile: Innovation Labs Grand Prize, Premiul Innovation Labs Scale-up of the Year, Premiul Innovation Labs Start-up of the Year, Premiul Innovation Labs Spin-off of the Year

Acceleratorul Innovation Labs se află anul acesta la a 9-a ediţie. În cei nouă ani de activitate, peste 395 de echipe şi peste 3300 de participanţi au experimentat, alături de o comunitate centrată pe încurajarea spiritului antreprenorial, parcursul dezvoltării propriului produs în ecosistemul de start-up-uri tech, în cele cinci centre universitare din România.
Programul Innovation Labs este organizat în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, de Asociaţia Tech Lounge, Fundaţia Transylvania Institute of Technology, Asociaţia Calemis, EduHub şi Cowork Timişoara.

În cele cinci centre universitare, programul este susţinut academic de 11 universităţi de top din România: Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea de Vest din Timişoara.