Preşedintele Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Cioloş pentru a forma noul guvern. Urmează votul de încredere al Parlamentului

Ziarul Financiar 11.10.2021

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, anunţă Preşedinţia.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind desemnarea lui Dacian Julien Cioloş în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a anunţat, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloş să formeze un nou guvern.

„Formaţiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, aşa cum reprezentanţii acestor formaţiuni le-au prezentat şi opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reţinut una, pe care o voi şi pune în practică, şi anume am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş”, a spus Klaus Iohannis după consultările de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare.