Cum mai arată preţurile RCA la câteva săptămâni de la anunţarea falimentului City Insurance. Euroins a dublat preţul unei poliţe RCA pe 6 luni, peste 1.000 de lei, iar Groupama oferă cel mai mic preţ pe 12 luni

Autor: Mircea Nica 12.10.2021

♦ De la anunţul privind falimentul City Insurance, şocul resimţit de consumatori a fos t semnificativl Impactul pe care şoferii îl simt în continuare este o trecere de la cel puţin trei variante de preţuri la RCA sub 600 lei pe o perioadă de 6 luni, la peste 1.000 lei în mai puţin de o lună ♦ Preţul maxim RCA este dublu faţă de preţul minim RCA la poliţele pe 12 luni şi aproape triplu la poliţele pe 6 luni.

Preţurile poliţelor pentru as­igurările de răspun­dere civilă auto (RCA) au înregistrat creşteri în ulti­ma perioadă, retra­ge­rea autorizaţiei şi declanşarea fali­mentului în cazul City Insurance fiind cauza principală care a produs un şoc pe piaţa RCA. Astfel, nivelul pre­ţurilor a depăşit 1.000 de lei la ma­joritatea asigurătorilor care practică RCA, ajungând la dublare su triplare în ultima lună.

În prezent, Euroins, care a rămas cel mai mare asigurător RCA, după re­tra­gerea autorizaţiei de funcţio­nare a City Insurance, a ajuns la un tarif la poliţa RCA de peste 1.048 lei, pentru o persoană cu vârsta cuprinsă în­tre 25 şi 30 de ani, la o clasă de bonus-malus B0, pentru o perioadă de 6 luni, pentru un autoturism mar­ca Renault Megane, din anul 2016, cu un motor de 1.598 cmc, pe motorină. Preţul unei poliţe RCA pentru ace­eaşi maşină şi persoană la Euroins era de 590 în urmă cu câteva săptămâni.