Mihaela Oţel, ING Bank: Interesul pentru IMM Invest a fost foarte ridicat. Creditele destinate investiţiilor au crescut cu 25% faţă de anul trecut

Autor: Cristina Bellu 12.10.2021

♦ ING Bank suplimentează cu 35% plafonul alocat programului IMM Invest, după ce plafonul iniţial, de 1,1 mld. lei, a fost epuizat ♦ ING a primit anul acesta 5.000 de solicitări din partea antreprenorilor.

ING Bank România a acordat antreprenorilor credite în valoare de peste 1,2 miliarde de lei prin programul IMM Invest 2021, începând cu luna aprilie, cu 20% mai mult faţă de întreg anul 2020.

În acest context, apropiindu-se rapid de epuizarea fondurilor, instituţia bancară a solicitat suplimentarea plafonului încă din vară, obţinând o majorare cu 35%, respectiv 400 de milioane de lei, pe care îi poate acorda până la finalul anului, potrivit informaţiilor transmise marţi de reprezentanţii băncii.

„Interesul pentru IMM Invest a fost foarte ridicat anul acesta. Creditele destinate investiţiilor au crescut cu 25% faţă de nivelul anului trecut, lucru care denotă faptul că antreprenorii au încredere în redresarea economiei, căutând să retehnologizeze şi să eficientizeze afacerile, în ciuda tuturor obstacolelor cu care încă ne confruntăm cu toţii”, spune Mihaela Oţel, Tribe Lead Business Lending, ING Bank România.

În aprilie 2021, ING Bank s-a alăturat celei de-a doua ediţii a programului IMM Invest, după ce în 2020 a acordat credite de peste un miliard de lei. Per total, ING a primit anul acesta 5.000 de solicitări din partea antreprenorilor.

Dintre companiile care au obţinut finanţare în cadrul programului IMM Invest prin intermediul băncii în ediţia de anul acesta, 80% sunt microîntreprinderi şi întreprinderi mici. Totodată, 60% au beneficiat de 90% procent de garantare, maximul ce poate fi acordat.

Conform datelor companiilor finanţate de către ING Bank România în cadrul IMM Invest în 2021, judeţele cu cea mai mare absorbţie de fonduri sunt Bucureşti, Argeş şi Sibiu.