Antreprenori locali. Producătorul Albatros Gold din Alba vrea să investească 1 mil. euro într-o fabrică de compost din îngrăşăminte bio. „O să îl vindem către cultivatorii mari de cereale din România şi, pe viitor, către cei din străinătate.“

Autor: Florentina Niţu 13.10.2021

Florin Florea, fondatorul com­paniei Albatros Gold, unul din­tre producătorii de talie medie de ouă din Româ­nia, cu afaceri de 50 mil. lei (10 mil. euro) vrea să in­vestească 1 milion de euro într-o fa­brică de compost din îngrăşăminte bio pentru a-şi efi­cientiza costurile.

„În 2021 am investit, la fel ca în 2020, diferenţa este însă că în acest an însă ne-am ocupat de consolidare şi nu de creşterea producţiei. Ne dorim să scădem costurile, dar şi să găsim surse suplimentare de venit. Avem un buget de 1 milion euro pentru a face o fabrica de compost din îngrăşăminte bio, pentru că anual producem circa 7.000 tone de gunoi de pasăre“, a spus pentru ZF Florin Florea, fondatorul Albatros Gold.

Albatros Gold este prezentă pe piaţă de aproape 20 de ani şi este una dintre cele mai mari companii din agricultură din judeţul Alba. Compostul rezultat de la fabrică va fi comercializat „către cultivatorii mari de cereale din România şi poate pe viitor şi către cei din străinătate“.