Tarom operează la jumătate faţă de aceeaşi perioadă din 2019: „Ne aşteptăm la o perioadă dificilă“

Autor: Miruna Diaconu 13.10.2021

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Ro­mâ­ne Tarom operează în această perioadă la jumătate faţă de nivelul înregistrat în perioada similară din 2019, spun reprezentanţii Tarom. Cererea scăzută este cauzată de cel de-al patrulea val al pandemiei prin care trece ţara noastră.

„În mod cert ne aşteptăm la o perioadă dificilă. Programul de iarnă a fost corelat cu potenţialul pieţei, dar şi cu caracteristicile destinaţiilor pe care le deservim, neluând în considerare scenariul anulării curselor“, spune pentru ZF Marius Popescu, purtător de cuvânt al companiei Tarom.

În vară, Tarom a operat la o capacitate de zbor de 60% faţă de sezonul din 2019, având un mix de curse charter şi zboruri regulate.

„Din nefericire încă ne confruntăm cu efectele pandemiei. Sperăm, totuşi, la o revenire a cererii spre 70% dintr-un an normal“, mai spune Marius Popescu.

Tarom a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 355 milioane lei, în scădere cu aproape 74% faţă de anul anterior, însă pierderile s-au majorat cu peste două ori mai mult, raportând pierderi de 439 milioane lei.