Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Dana Războiu, despre trecerea de la jurnalism la investiţii, portofoliul de acţiuni şi rolurile de părinte şi de investitor. Fosta jurnalistă îşi plasează banii şi în fonduri sau în titluri de stat Fidelis. La Bursa de la Bucureşti, cea mai mare investiţie este la MedLife. Pe plan extern, Tesla

Autori: Tibi Oprea , Eduard Ivanovici 13.10.2021

Dana Războiu, preşedinte al Asociaţiei Na­ţie prin Educaţie şi investitoare la Bursă, a spus în cadrul unei emi­siuni ZF Deschiderea de astăzi că trecerea de la activitatea de jur­na­list la unele unele dintre cele mai mari tele­viziuni din România la investiţii a fost una naturală.

„Poţi fi investitor la Bursă chiar dacă nu îţi place, însă atunci eşti investitor pe termen lung şi, de obicei, se ocupă altcineva de porto­foliul tău. Însă eu am descoperit că îmi place foarte mult, ceea ce nu este chiar atât de sur­prin­zător având în vedere că am fost jurnalist de TV timp de 17 ani. Sunt foarte obiş­­nuită să citesc şi să adun informaţii despre tot ce mişcă, de la companii la antre­prenori. Bursa înseamnă să fii la curent cu tot ce se întâmplă, de fapt. Dacă vrei să vezi cum merge o ţară, arunci o privire asupra Bursei şi acolo este cursul adevărat. Deci pentru mine a fost cumva naturală această mişcare“, afirmă Dana Războiu.