Johan Gabriels va conduce operaţiunile fintech-ului francez iBanFirst din Europa de Sud şi Est, inclusiv România, care operează o platformă de tranzacţii valutare

Autor: Cristina Bellu 13.10.2021

Fintech-ul francez iBanFirst, care operează o platformă online care permite companiilor să efectueze tranzacţii rapide în peste 30 de valute, recent intrat pe piaţa locală, anunţă numirea lui Johan Gabriels la conducerea operaţiunilor din Europa de Sud şi Est, inclusiv din România.

Johan Gabriels are o experienţă vastă în domeniul financiar şi tehnologic, precum şi o bună cunoaştere a pieţei româneşti, dobândită în ultimii 12 ani când s-a aflat la conducerea mai multor instituţii financiare şi bancare printre care RBS, Banca Comercială Carpatica, Moneycorp şi Ebury.

Anterior venirii la iBanFirst, Johan Gabriels a coordonat dezvoltarea fintech-ului Ebury pe pieţele din România, Bulgaria, Cehia şi Polonia.

„Rămân conectat la biroul din România, care este una din ţările cele mai dinamice în acest domeniu şi îmi voi folosi expertiza din ultimii ani pentru a deschide birouri în celelalte ţări din regiune. Sunt foarte multe similarităţi şi conexiuni de business între ţările din Europa de Sud şi Est, am încredere în potenţialul zonei şi cred că aceasta va fi un motor de dezvoltare pentru business la nivel european”, spune Johan Gabriels, Manager Europa de Sud şi Est iBanFirst.   

iBanFirst operează o platformă online performantă, care permite companiilor să efectueze tranzacţii rapide, în peste 30 de valute. Aceasta integrează facilităţile ‘open banking, oferind clienţilor posibilitatea de a avea o evidenţă completă a tuturor conturilor bancare  deţinute şi tranzacţiilor efectuate, indiferent de bancă sau monedă.

Atât plătitorii, cât şi beneficiarii, pot urmări stadiul plăţilor în timp real, cu ajutorul opţiunii ‘payment tracker’.

„Numirea lui Johan Gabriels în rolul de manager regional face parte din strategia noastră de extindere în Europa de Sud şi Est”, adaugă Pierre-Antoine Dusoulier, CEO şi fondator iBanFirst. 

Compania s-a extins spre Europa de Sud şi Est în urma preluării de la începutul anului, a pachetului majoritar iBanFirst de către fondul american Marlin Equity Partners, printr-un acord evaluat la 200 milioane euro. Fintech-ul a inaugurat recent primul său birou în regiune, în Bucureşti, sub conducerea lui Alin Latu, iar în următoarele luni intenţionează să deschidă birouri în Bulgaria şi Ungaria.   

Fondată la Paris în 2013, iBanFirst este reglementată ca instituţie de plată, deservind peste 4.000 clienţi din întreaga Europă. Membră a reţelei globale SWIFT de comunicare interbancară şi certificată SEPA, iBanFirst deţine acreditări AISP şi PISP. Compania a atras finanţări de la fonduri de venture capital de top din Europa, printre care Elaia, Bpifrance Large Venture şi NJJ Capital.