Tranzacţie pe piaţa alimentară: Producătorul de conserve Scandia Food Sibiu cumpără o fabrică de produse congelate din judeţul Ilfov şi intră pe un nou segment de piaţă

Autor: Roxana Rosu 13.10.2021

Scandia Food, cel mai mare producător de conserve din România, intră pe un nou segment de piaţă prin achiziţionarea unei fabrici din domeniul producţiei de mâncăruri congelate pe bază de carne, care va fi încorporată sub noua entitate Scandia Food Frozen.

“Proiectul a fost o dorinţă comună care a avut la bază sinergiile existente, experienţa şi profesionalismul ambelor echipe, care vor ajuta la valorizarea oportunităţilor din prezent şi consolidarea business-ului existent. În susţinerea eforturilor financiare, grupul Scandia a beneficiat de încrederea finanţatorului CEC Bank, care a dat dovadă de o deosebită implicare şi viteză de reacţie şi ne-a sprijinit pe parcursul întregului proces”, a declarat Andrei Ursulescu, Director General şi Administrator Scandia Food.

Divizia de congelate nou formată de către Scandia Food aduce o extindere a portofoliului de produse prin intrarea în categoria de mâncăruri congelate pe baza de carne şi totodată susţine strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food.

Compania achiziţionată produce lunar aproximativ 200 de tone în fabrica din judeţul Ilfov, iar produsele sunt comercializate atât prin intermediul partenerilor interni cât şi externi, în ţări precum Olanda sau Israel.