Acţionarii Liberty Galaţi: Ne menţinem angajamentul de a investi 1 mld. euro pentru a transforma Liberty Galaţi într-un campion regional

Autor: Răzvan Botea 14.10.2021

Reacţia producătorului vine după ce grupul din care face parte şi combinatul din Galaţi ar putea pierde cea mai mare topitorie de aluminiu din Europa, situată în Franţa American Industrial Partners (AIP), o companie de private-equity din SUA, spune că a preluat de la Sanjeev Gupta conducerea topitoriei Dunkirk din Franţa.

Reprezentanţii Liberty Galaţi, fostul combinat siderurgic Sidex Galaţi, au transmis, la solicitarea ZF, că posibila preluare a topitoriei de aluminiu Dunkirk de către o companie americană nu afectează în niciun fel activitatea de la Galaţi.

„Situaţia din Franţa nu va avea niciun impact asupra Liberty Galaţi sau Liberty Steel Group în Europa. Liberty îşi menţine angajamentul de a investi până la un 1 miliard de euro pentru a transformă Liberty Galaţi într-un campion regional în producţia sustenabilă de oţel de înalta calitate până în 2030“, a transmis un purtător de cuvânt al Liberty.