ZF Investiţi în România! Răzvan Predica, Affidea România: Şi anul viitor vom continua investiţiile pe piaţa locală în acelaşi ritm cu 2021

Autor: Bogdan Alecu 19.10.2021

♦ Affidea a investit 2,7 mil. euro într-o nouă clinică la Cluj şi are în vedere un buget similar şi pentru 2022.

Affidea România, subsidiara locală a liderului european în servicii de diagnostic imagistic, ambulatoriu, medicină nucleară şi tratament al cancerului, anunţă oficial lansarea noului Centru Medical din Cluj, în urma unei investiţii totale de 2,7 milioane de euro şi totodată cel mai mare centru medical Affidea din Cluj.

„Am construit deja la Cluj un al treilea cen­tru medical alături de cele două centre de bază. Am realizat un hub medical în centrul ora­şului şi am extins zona de consultaţii, dincolo de imagistică şi am adus 14 specializări, doctori şi personal medical pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor de a avea servicii integrate. Noi când dezvoltăm astfel de investiţii avem în vedere cererea locală a pacienţilor şi a medicilor care profesează în regiune. Clujul este un hub medical pentru zona Transilvaniei şi avem pacienţi care vin acolo din zonă“, a spus Răzvan Predica, country manager, Affidea România.

Aproape 50% din totalul investiţiei de la Centrul Affideaeste reprezentat de achiziţia de echipamente medicale de ultimă generaţie (produse de  General Electric sau Siemens) astfel încât acesta devine cea mai mare clinică specializată în imagistică medicală din municipiul Cluj-Napoca, acoperind servicii precum precum CT (computer tomograf),  RMN (rezonanţă magnetică),  ecografie – inclusiv ecografie cardiovasculară şi X-Ray – radiologie convenţională. Pe segmentul testelor de laborator, aici se vor putea efectua teste de biochimie, hematologie, imunologie sau microbiologie.

„Este greu să găsim medici. În ziua de azi, în contextul pandemiei există o atitudine rezervată în a migra de la un centru medical la altul. Noi oferim suport imagistic de înaltă calitate, cadru bun de muncă şi avem atuuri cu care convingem. În plus, cu trei clinici, avem deja un ecosistem. Nu vizăm pacienţi din alte ţări din cauza pandemiei. Pe fondul pandemiei am îmbunătăţit măsurile de siguranţă şi igienă din clinici, am redus timpul de aşteptare al pacienţilor şi am eliminat hârtia din clinici. Preluăm inclusiv pacienţi din spitale de stat care acum au restricţii. Specializările noastre sunt complementare spitalelor“, a spus Răzvan Predica.

În România, Affidea deţine un număr total de 36 de centre cu servicii de radiologie imagistică şi medicină nucleară, servicii clinice integrate (consultaţii de specialitate şi spitalizare de zi) şi de medicină de laborator (analize medicale).

„Anul 2021 a fost unul dintre cei mai importanţi ani pentru România în invetiţiile noastre şi vom continua şi în 2022. În România sunt multe zone unde dorim să extindem infrastructura actuală sau cu noi centre. Ne uităm la piaţă şi venim ca un partener al sistemului public de sănătate, venim cu o completare, nu în competiţie. Noi lucrăm şi cu casa de sănătate“, a spus Răzvan Predica.