Avertismentul şefului DSP Arad: Staţi acasă. Nu vor fi locuri în ATI

Autor: Andreea Tobias 14.10.2021

Şefului DSP Arad, Horea Timiş, îi sfătuieşte pentru cei cu boli cronice să stea acasă până trece valul 4, pentru că nu vor fi curând locuri în ATI. 

"S-a eliberat un loc la ATI. .... O familie se bucură, alta plânge.... şi tot aşa...auzi la UPU, auzi în staţie, auzi la tv, auzi pe stradă...sau pe cineva care întreabă..la fiecare oră..minut...un telefon..din judeţ...din alte judeţe ... din ţară. Pentru o tânără din ceva oraş au căutat aseară prin toate judeţele...are 24 de ani... au sunat si la noi şi la alţii... şi alţii sună.... şi părinţii sună.... toate spitalele au zeci de pacienţi în aşteptare...Singura soluţie: vaccinaţi-vă, iar dacă aveţi comorbidităţi... staţi acasă până trece valul acesta crunt...nu vor fi curând locuri la ATI....”, a scris Horea Timiş pe Facebook.

El adaugă că vor trece ani până se vor şterge din memoria medicilor aceste telefoane şi întrebări.

„Alţii ne vor acuza, alţii ne vor lăuda. Colegii din UPU, ambulanţe, DSP şi toate secţiile şi spitalele covid văd nişte situaţii ce nu vor rămâne fără o amprentă. Trebuie creat rapid un suport pshihologic şi trebuie urgent legiferat acest aspect, asta dacă ne pasă. Dacă nu se intervine în susţinerea cadrelor medicale acum, mai târziu nu o să le mai avem nici pe acestea”, adaugă şeful DSP Arad.