Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre inflaţie şi impactul exercitat asupra investitorilor. Adrian Simionescu, CEO al Vienna Investment Trust: Este de preferat refugiul în companii din energie, utilităţi, noile tehnologii, SIF-uri şi FP

Autori: Eduard Ivanovici , Tibi Oprea 15.10.2021

Pe fondul unor preţuri tot mai mari la nivel local şi internaţional, investitorii ar trebui să îşi îndrepte atenţia asupra datelor oficiale, în special cele privind inflaţia, a spus Adrian Simionescu, CEO al Vienna Investment Trust, în timpul celei mai recente ediţii a ZF Deschiderea de Astăzi.

„Observăm că se intensifică tran­zacţiile cu cripto­monede, ceea ce arată o aversiune faţă de inflaţie. Este evident că dobânzile bancare nu mai acoperă inflaţia, deci banii ţinuţi în depozite se devalori­zează pe zi ce trece. Ar fi bine să se concentreze pe investiţii studiate în domeniul energiei, IT, utilităţi şi tehnologiile noi“, spune el.

Pe lângă respectivele reco­mandări, investitorii mai au varianta companiilor care deţin în portofoliu astfel de active.

Întrucât creşterile din ultima perioadă au fost consistente, Adrian Simionescu este de părere că investitorii ar trebui să mai arunce o privire asupra rezultatelor de la jumătatea anului şi asupea evoluţiilor din T4/2021.