Nicoleta Munteanu, managing partner EuroInsol, a investit 200.000 euro într-un business de educaţie antreprenorială pentru copii şi şcoli

Autor: Roxana Rosu 15.10.2021

Nicoleta Munteanu, fondator şi acţionar principal Euroinsol, a lansat în 2020 Kids in Business, un proiect de educaţie antreprenorială care a fost accesat până în prezent de peste 1500 de elevi de ciclu primar din şcoli private şi de stat.

Investiţia iniţială este de aproximativ 200.000 de euro, sumă alocată pentru dezvoltarea programelor de educaţie antreprenorială, organizarea de târguri dedicate micilor antreprenori, manuale de educaţie antreprenorială interactive, aplicaţii şi jocuri de educaţie antreprenorială, dar şi pentru crearea primului hub de educaţie antreprenorială pentru copii, localizat în sectorul 2 al capitalei.  

“Nu putem vorbi despre o societate prosperă dacă nu avem antreprenori de succes, iar experienţa în domeniul insolvenţei m-a ajutat să înteleg cât de importantă este deprinderea unor aptitudini specifice afacerilor încă de la vârste mici. În prezent, sistemul educaţional românesc pune mai degrabă accentul pe memorarea unor noţiuni în loc să stimuleze gândirea critică şi potenţialul elevilor, iar rezultatele sunt surprinse la testele PISA, unde avem printre cele mai slabe rezultate. Conceptul Kids in Business este menit să dezvolte celor mici spiritul de iniţiativă, curiozitatea de a cerceta şi descoperi şi, totodată să-i înveţe că orice eşec este o lecţie şi o oportunitate de creştere”, spune Nicoleta Munteanu.