Propunerea de carantinare a Capitalei şi a judeţului Ilfov a fost respinsă. Comitetul tehnico-ştiinţific nu a aprobat propunerea de carantinare, însă propune întărirea controalelor pentru respectarea măsurilor

Ziarul Financiar 15.10.2021

Comitetul tehnico-ştiinţific din subordinea CNSU nu a aprobat vineri propunerea INSP de a se institui carantina zonală în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că decizia adoptată va fi înaintată vineri CNSU.

„Astăzi (vineri-n.r.) a avut loc întâlnirea grupului tehnico-ştiinífic cu care ne-am consultat pe propunerea INSP-ului de carantinare a zonei Bucureşti-Ilfov. Hotărârea votată cu majoritate, astăzi, în cadrul grupului, a fost de a nu se carantina Bucueşti-Ilfov. Asta va fi propunerea care va merge către CNSU şi care în cursul zilei de astăzi va fi pezentată miniştrilor şi membrilor CNSU şi premierului”, a spus Arafat.

Conform acestuia, grupul tehnico-ştiinţific a propus întărirea controalelor pentru respectarea măsurilor impuse până acum şi abilitarea grupului de a propune măsuri suplimentare spre aprobare CNSU, dacă situaţia o va impune.