Interactive Brokers scade costurile de tranzacţionare pentru a maximiza randamentul investiţiilor: acum platesti doar 3 euro pe ordin comision standard

Autor: Publicitate 18.10.2021

Globalizarea a deschis investitorilor calea spre o plajă vastă de instrumente şi titluri în care pot investi, însă felul în care o fac, costurile percepute şi accesibilitatea la piaţă sunt aspecte definitorii în procesul decizional privind investiţiile.

Cu peste 1,4 milioane de conturi de tranzacţionare şi mai mult de 2,3 milioane de tranzacţii zilnic, Interactive Brokers îşi desfăşoară activitatea de broker/dealer în peste 135 de pieţe din întreaga lume, oferind împreună cu afiliaţii acces la acţiuni, ETF-uri (fonduri de investiţii care urmăresc/replică structura unor indici bursieri), opţiuni, contracte futures, valute, obligaţiuni şi fonduri pentru investitori din peste 200 de ţări şi teritorii, printre care şi România. De fapt, platforma de rating în brokeraj BrokerChooser plasează Interactive Brokers în topul Celor mai buni brokeri online internaţionali în 2021pentru cetăţeni din România.

De asemenea, clienţii Interactive Brokers îşi pot alimenta contul în valute multiple şi pot converti bani în altă valută în acelaşi cont integrat.

Pe lângă toate acestea, Interactive Brokers a introdus o nouă opţiune pentru a veni în sprijinul investitorilor, un comision standard de doar 3 euro pe ordin pentru tranzacţii de până la 6.000 de euro, în timp ce ordinele care depăşesc această sumă sunt comisionate cu un procent de doar 0,05%, unul dintre cele mai mici din industrie.

Investiţiile accesibile implică şi o tarifare simplă a tranzacţionării, aşa că Interactive Brokers oferă astfel accesul la o lume de oportunităţi investiţionale fără a percepe taxe suplimentare provenind din diferenţele dintre cerere şi ofertă (spread) sau taxe de platformă.

Noile rate de comisionare sunt disponibile cu IB SmartRoutingSM, instrument care optimizează calitatea execuţiilor tranzacţiilor pentru clienţi prin accesarea multor burse şi locuri de tranzacţionare europene, oferind investitorilor cel mai bun preţ de execuţie posibil.

Prin noua ofertă, Interactive Brokers se adresează atât investitorilor individuali, cât şi celor instituţionali. Această structură fixă de stabilire a preţurilor nou introdusă este oferită alături de modelul deja existent de tarifare segmentată pe categorii de instrumente, astfel că investitorii pot analiza ambele opţiuni şi o pot alege pe cea care se potriveşte cel mai bine obiectivelor lor de investiţii.

Opţiuni pentru toate tipurile de investitori

Interactive Brokers adresează oferte şi investitorilor de cursă lungă, cei care nu tranzacţionează activ şi au mai degrabă o strategie de acumulare, sau celor care pur şi simplu investesc sporadic. Spre deosebire de alte platforme care percep comision de inactivitate, brokerul nu mai are astfel de costuri de la 1 iulie 2021.

Mai mult, Interactive Brokers facilitează accesul la investiţii şi celor care sunt la început de drum, întrucât nu solicită un depozit minim necesar deschiderii unui cont de tranzacţionare. Asta înseamnă automat că investitorii pot decide liber, pe baza nevoilor şi strategiilor proprii, câţi bani vor aloca în cont.

Disponibilităţile băneşti, care de cele mai multe ori reprezintă un zid de care investitorii se lovesc, nu mai reprezintă însă o problemă când brokerul te finanţează pentru a face investiţii, cu atât mai mult cu cât împrumutul vine la cele mai mici rate de dobândă.

Acesta este cazul Interactive Brokers, care potrivit unei analize din 2021 a brokerului online StockBrokers.com, oferă cel mai mic cost pentru împrumuturile de investiţii dintre toţi brokerii americani. Pentru asta, investitorii mai sofisticaţi îşi pot utiliza acţiunile din portofoliu drept garanţie.

În secolul vitezei, investiţiile trebuie să fie accesibile şi să permită maximizarea randamentelor, iar asta implică simplificarea şi diminuarea costurilor şi optimizarea proceselor de tranzacţionare, fie că ne referim la investitorii de retail sau la cei profesionali, la traderi sau la investitori pe termen lung. Tu ce fel de investitor eşti?